Vandaag in het Verleden
6 augustus

Hits

Geen gegevens gevonden.

Nieuwsfeiten

6 augustus 1996 - De actie van Nederlandse platenmaatschappijen tegen de verkoop van goedkope compact discs heeft een eerste succes opgeleverd. Samen met hun belangenorganisatie NVPI hadden zij een Amersfoortse winkelier voor de rechter gedaagd omdat hij CD's tegen dumpprijzen verkocht. De rechtbank in Utrecht heeft bepaald dat de detaillist de verkoop van goedkope CD's onmiddellijk moet staken. De winkelier kocht zijn compact discs in bij groothandels in de Verenigde Staten en Canada, waar de muziekschijfjes aanzienlijk goedkoper zijn. Hij moet nu zijn hele CD-voorraad inleveren bij de NVPI en een schadevergoeding betalen van 8.000 gulden.

6 augustus 1996 - In het Brabantse dorp Heeze was even sprake van lichte paniek, omdat er midden in de nacht een rond voorwerp doodstil boven het dorp hing, met knipperende lichten. Tientallen mensen belden de politie, anderen haalden hun foto-toestel of videocamera, en weer anderen doken angstvallig de kelder in. De UFO-dienst van defensie kon uiteindelijk het vliegende object identificeren: een inwoner van Heeze had een Japanse vechtvlieger voorzien van tientallen knipperende lampjes, en die hoog de lucht ingestuurd. Hem is vriendelijk maar dringend verzocht daarmee op te houden. Toch bleef het nog lang onrustig in de Heezer huizen.

Geboren

6 augustus 1928 (†22 februari 1987)
Andy Warhol - Amerikaans kunstschilder, die tot de stroming van de Pop-Art behoort. In de jaren '60 begon hij met het maken van schilderijen op groot formaat van beroemde Amerikaanse producten zoals blikken Campbell's soep en flessen Coca-Cola. Zodoende maakte hij kunst van alledaagse massaproducten en maakte vervolgens van die kunst zelf een massaproduct. Hij maakte ook de film Sleep. Echt spannend was die film niet. Acht uur lang zag je het beeld van een slapende man.

Overleden

Zeezenders

Geen gegevens gevonden.

6 augustus